dinsdag 15 juli 2014

Pasen

Pasen in aantocht. Dus we ik ben maar eens begonnen met eiermutsjes breien. De eieren blijven er lekker warm onder en het is nog leuk om te doen ook.

Werkbeschrijving.
Benodigdheden. 2 breinaalden nummer 6. Restjes wol voor naalden nummer zes. Een dubbele draad van wat dunnere wol kan ook. Zet 16 steken op en brei 6 naalden tricotsteek. In de 7e naald de steken recht samen breien zodat je 8 steken over houdt. Dan weer een naald averecht en dan weer de steken samen breien, zodat er 4 steken over blijven. De steken op de naald laten staan. De draad knippen op een flinke grote lengte  (daar wordt het pluimpje ook mee gemaakt.) Pak een stopnaald en haal die door de overgebleven steken en maak het vast met een of twee steekjes. Haal de draad uit de stopnaald en maak het mutsje eerst dicht aan de zijkant. Pak dan de draad weer die het pluimpje moet vormen en haal die eerst door de bovenkant van het mutsje heen. Pak het mutsje in je linkerhand en haal de draad door het midden van de muts met de stopnaald. Laat een lusje boven de muts uitsteken en trek de draad er door. Doe dit verscheidene keren zodat er een aantal even grote lussen op de top van de muts komt te staan. Draai het laatste eindje draad om de onderkant van het pluimpje heen en haal de naald  er een keer door. Steek de naald door naar de binnenkant van de muts en hecht af. Knip de lussen door en klaar is het mutsje.

Mocht je een versie willen maken met dunnere wol. Sokkenwol is bijvoorbeeld erg leuk. Zet dan 30 steken op. Naalden nummer 3,5 en brei een klein boordje  (4 naalden) en brei in totaal tot 7 cm hoogte. Brei de steken samen zodat je 15 steken over houdt. Knip de draad af op een flinke lengte en doe het zelfde als beschreven staat bij het vorige mutsje




                                                           




Geen opmerkingen:

Een reactie posten