dinsdag 15 juli 2014

Borduren op cd's

Zoek mooi borduurgaren bij elkaar en een patroon dat past op een cd. Je hebt nog plakband nodig, borduurnaald (quiltnaald) En een passende kaart die in een enveloppe 14x14 cm past. Een dremel met je dunste boortje (0.8). Je kunt een patroon uitkiezen van Annie en Nico Heesakkers. Zij hebben patronen die speciaal ontwikkeld zijn voor een cd. Je kunt ze vinden bij deze link.

Als je een patroon van hun gebruikt, is het misschien handig om ze een klein beetje te vergroten zodat ze wat mooier je cd vullen. Ik heb dit weekend voor het eerst deze patronen op cd's gezet en ik vond het prettiger om de stipjes wat wijder uit elkaar te hebben. Dit is ook prettiger met het boren. Het wordt wat mooier. Als je een dunner boortje kunt vinden dan 0.8 dan zou je het alsnog met de originele grootte kunnen doen.

Je zet het patroon op de cd vast. Doe de kant die je wilt gaan borduren op je werkvlak leggen en zet op de andere kant je patroon op de cd vast. Paperclips wil prima. Wit plakband wil ook. Dit is wat makkelijker te verwijderen dan het gewone plakband. Ik prefereer paperclips. Zet de juiste boortje in je dremel en probeer zo goed mogelijk je boor op de zwarte stipjes te krijgen en die te boren. Volg het patroon. TIP: Pak voor de eerste keer een eenvoudig patroon of een patroon waarbij je je comfortabel voelt om te maken.

Als je klaar bent met boren, verwijder het patroon wat je er op gezet hebt en haal het zaagsel van je cd af. Het lijkt er vast op te zitten maar het is er zo af te halen. Je zult zien dat de kant die op je werkblad ligt er heel mooi uitziet. Pak je uitgekozen garen en ga borduren volgens patroon. Zie foto's onder de blog.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten