dinsdag 15 juli 2014

LP borduren.

Benodigdheden:
Iets uitvergrote borduurpatronen van je eigen keuzen.
LP
Dremel
Boortje vor de dremel, 0.8mm of kleiner
Borduurgaren
Borduurnaald
Plakband
Schaartje
Zwart karton (ik heb 2 A4 vellen genomen)
Stukje koord naar keuze
Dubbelzijdig plakband
Boortje ter grootte van de diameter van het koordje
Stanleymes 
Snijmat.


Zoek wat leuke borduurpatronen uit die jij op de LP vindt passen. Maak een opzet van hoe jij je patronen er op wilt hebben. Dit hoeft niet zoals ik het gedaan heb. Het kan op velerlei manieren. Je kunt het middenstuk vrijlaten. Dit is bv erg leuk als je een cadeautje geeft en je weet welke artiest de cadeau ontvanger leuk vindt. 

Maar je kunt het op vele manieren indelen. Kies je eigen manier.
Leg de patronen op je LP en plak ze vast met wit plakband. Dit krijg je nadien makkelijk weer los. Pak je dremel en ga gaatjes boren. De gaatjes die je normaal prikt, worden nu dus geboord. Probeer het zo goed mogelijk te doen. Maar schaam je niet als het eens ietsje naast gaat. Dit gebeurt mij ook. Meestal met borduren zie je er niet zo veel meer van terug. 


Zodra je klaar bent, controleer dan tegen het ligt of alle gaatjes er in zitten. Alhoewel dat een gaatje boren nadien ook nog wel mogelijk is, maar het mooiste is dat je ze allemaal geboord hebt natuurlijk. Maak de patronen los en haal het zaagsel van de LP af. Het lijkt er vast op te zitten maar dit valt mee hoor. De kant waar de patronen gelegen hebben is vaak de minst mooie kant.

Ga dan op zoek naar leuke kleurtjes waar je je patronen mee op de LP wilt borduren. Gebruik voor het aanhechten geen knoopjes in de draad maar plak het vast met plakband. Ook een mooier gezicht als je het karton er op moet plakken. Zoals je ziet op de tweede foto is het best aardig wat plakband, maar het is gewoon het mooiste als je alles af moet werken. Geen  bobbeltjes op de achterkant. 

Als je klaar bent heb je voor de afwerking heb je karton, dubbelzijdig plakband een schaar, stanleymes en een snijmes nodig. Plak twee stukken zwart karton op de lange rand aan elkaar met dubbelzijdig plakband. Zie foto 5,6,7

Plak op de achterkant van de LP ook dubbelzijdig plakband. Als je dit gedaan hebt, haal dan de bovenlaag van het plakband er af. Als het klaar is, leg je het op je karton. Het kan zijn dat je op de zijkant een klein stukje tekort komt, maar dat is bij het eindresultaat nauwelijks zichtbaar. Plak je LP op het karton. Leg je LP op de snijmat en snij langs de LP het karton weg. Op foto's 8 zie je hoe ik dat doe.

Als je dit klaar hebt, probeer je zo goed mogelijk je punt te bepalen waar je het koord wilt hebben. Boor twee gaatjes door de LP en het karton heen. Doe je koordje door de gaatjes. De uiteinden van de koordjes kun je een stukje plakband om doen om het beter door de gaatjes te lijden. Leg een knoopje in de uiteinden van het koordje en trek het goed vast. 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten