dinsdag 9 september 2014

Italiaanse amandelkoekjes bakken, ideaal recept voor mensen met een glutenallergie en/of een koemelkallergie.

In Italië hebben we lekkere amandelkoekjes gehad. Voor mij het ideale koekje daar. Lekker en zonder melkproducten er in. Natuurlijk kom je dan thuis en wilt zo wel weer terug. Dus om een beetje Italië te blijven behouden, grijpen we af en toe naar Italiaanse recepten.

Ik vond een heerlijk recept op het internet van Italiaanse amandelkoekjes.

Italiaanse amandelkoekjes.

Ingrediënten:

300 gram amandelen
100 gram basterdsuiker
eiwit van eieren
snufje zout
1/2 theelepel vanille extract.
(Een scheutje amandelsiroop erbij is ook lekker.)
Verwarm de oven voor op 150 graden
Giet kokend water over de amandelen in een hittebestendige kom. Laat ze afkoelen (Dit kan zo'n 2 a 3 uur duren).De schil kan je verwijderen, hoeft niet.
Droog de amandelen op een stuk keukenpapier en maal ze fijn samen met de suiker, (de amandelsiroop) , het vanilleextract en het snufje zout.
Klop de eiwitten tot ze stijf zijn en meng het amandeldeeg er door. Rustig aan er door roeren.
Bedek 2 bakplaten met bakpapier en maak met een kleine theelepel van het deeg kleine hoopjes op het bakpapier.
Bak ze in 30 minuten lichtbruin.Heb je één bakplaat wil ook hoor. Dan even in twee keer bakken. Ging prima hier. Succes met bakken.

Veel lees en hobbyplezier
Groeten Carla

Geen opmerkingen:

Een reactie posten